content-encoding g-zip

Ipari kapuk

Az ipari kapuk védik az épületnyílásokat, garázsokat, raktár-, kereskedelmi- vagy szolgáltató épületeket a nem kívánt behatolás és az időjárási hatások ellen.
Alkalmazhatók belsők kapukként is.
A kapu páncélja PE 100 extrudált alumínium profilból készül. Ennek alakja és falvastagsága úgy lett megtervezve, hogy a belőle épült kapupáncél stabil és a mechanikus hatásoknak ellenálló legyen. Lehetőség van a kapupáncélban PER 100 üvegezett profil alkalmazására is. A profilok és vezetősínek akár RAL színskáláról is választható, porszórású festékkel vannak bevonva. A páncél egyedi gyártású acéltengelyre tekeredik fel, amelynek megtámasztását fix vagy csapágyakon gördülő konzolok biztosítják. Az áthidaló feletti részen beépített kapuk esetében figyelni kell a beépítéshez szükséges, minimális magasságra.

Az alkalmazott konzol fajtájától függően a kapuk lehetnek:

  • guruló konzolos kapuk: BPR/KNJ,
  • fix konzolos kapuk: BPR/KNS,

Az ipari kapuk beépíthetők már meglévő és új épületekbe is. A kapuk vezérlése az épületen belül elhelyezett kapcsolóval történik. Szükség esetén alkalmazható rádiós vezérlés, vagy más, a kényelmet fokozó vezérlő berendezések kombinációja is.

Lakossági (garázs) kapuk

Számos típusú garázskapu létezik és elérhető a piacon, redőnykapu, szekcionált kapu és billenőkapu is. A megfelelő választás mindenek előtt attól függ, milyen igényeink vannak a termékkel szemben. Ha például fontos az elektromos mozgatás és a kis helyigény, akkor javasolt a redőnykapu alkalmazása.
A redőnykapu univerzális, hiszen beépíthető már meglévő épületekbe is, és új épületekbe is. Fő előnye a helytakarékosság, mivel a kapu függőleges síkban dolgozik. Ezt főleg azok értékelik, akik az otthonukat körülvevő térben nagy felhajtóval rendelkeznek, vagy az autójukkal közvetlenül az utcán parkolnak. A kapu felemelt páncélja nem korlátozza a kilátást sem, ami jelentősen kihat a gépkocsit vezetők biztonságérzetére.
Az MK-redőnyprof elektromos motorú kapukat javasol és forgalmaz. A redőnykaput nem csak kényelmesen lehet használni, de mindenek előtt biztonságos is. Az elektromos meghajtás alkalmazása lehetővé teszi távirányítás használatát. A rádiós vezérlésnek köszönhetően távirányítóval lehet nyitni és zárni, anélkül, hogy ki kellene szállni a gépkocsiból. Ez a megoldás este, illetve zord időjárási viszonyok között, esőben és hóban értékeljük igazán. A kapu el van látva lezuhanás elleni védelemmel. Ezen kívül több védelmi megoldást és ezek kombinációját is használhatjuk, pl. fotocellát vagy alsóperemes megállító készletet.

Ipari és lakossági rendszerek